Anhörigaktiviteter våren 2018

Information om öppenvården Forum 4:a, 22 februari

Sara Hållstrand Martinsson, enhetschef på Forum 4:a, berättar om kommunens öppenvårdsverksamhet för personer med substanssyndrom och deras anhöriga.

Innehåll:

• Vad innebär beroende och substanssyndrom?
  • Vad har Huddinge kommun att erbjuda i form av behandling för personer med substanssyndrom?
  • Information om öppenvårdsverksamheten Forum 4:a, med psykosocial behandling (KBT, MI och 12-steg mm.) i kombination med sysselsättning.
  • Information om anhörigstöd och anhörigbehandling.

Datum och tid: torsdagen den 22 februari klockan 17.30–19.30 (fika från 17.30, föreläsningen börjar 18.00).
Kostnad: Gratis föreläsning och fika.
Anmälan och frågor: Ring 08-535 336 36 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se senast den 19 februari.

Vill du vara med och starta upp en anhörigförening i Huddinge?

Kontakta anhörigkonsulent Helen Issayas på telefon 08-535 336 36 eller skriv till anhorig@huddinge.se

Information om Aktivitetshuset och särskilda boenden inom socialpsykiatrin, 15 mars

Jan Engfors, gruppledare på socialpsykiatrins sysselsättning och Annika Polding, gruppledare inom socialpsykiatrins sysselsättning och särskilda boenden, berättar om kommunens öppna verksamheter för personer med psykisk ohälsa och deras anhöriga.

Innehåll:

• Biståndsbedömd sysselsättning
  • Aktivitetshuset
  • Träfflokalerna Stigen och Fleming
  • Särskilda boenden inom socialpsykiatrin
  • Lill-Marie Öhman, enhetchef och Kristina Thoma, gruppledare berättar om socialpsykiatrins boendestöd i Huddinge kommun.

Datum och tid: torsdagen den 15 mars klockan 17.30–19.30 (fika från 17.30, föreläsningen börjar 18.00).
Kostnad: Gratis föreläsning och fika.
Anmälan och frågor: Ring 08-535 336 36 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se senast 9 mars.

Hur kan du skapa balans i livet? 19 april

En föreläsning om hur du skapar balans i livet, vänder motgång till framgång och skapar förändring redan idag.
Föreläsare: Titti Holmer, psykolog och författare till boken ”Lycka nu”

Datum och tid: torsdagen den 19 april klockan 17.30–19.30 (fika från 17.30, föreläsningen börjar 18.00).
Kostnad: Gratis föreläsning och fika.
Anmälan och frågor: Ring 08-535 336 36 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se senast den 16 april.

Anhörigloppet, lördagen den 26 maj

Anhörigloppet är ett motionslopp för dig som vill uppmärksamma den som vårdar eller stödjer en närstående. Syftet är att visa hur viktiga anhöriga är för samhället, utan anhöriga skulle Sverige stanna. Var med och uppmärksamma anhöriga genom att delta i anhörigloppet!

Loppet hålls under Huddingedagen i Sjödalsparken i Huddinge centrum, banan är cirka 1 km lång och du kan gå eller springa. Att delta i loppet är gratis.

När? Lördag den 26 maj 2018, klockan 12.00
Var? Start och mål är Sjödalsparken.

Om du har frågor eller vill veta mer kan du ringa 08-535 336 36 eller skriva till anhorig@huddinge.se.

Ladda ner programmet i pdf-format

Utskriftsvänligt dokument som öppnas i nytt fönster.

Anhörigaktivitetsprogram våren 2018