Anhörigaktiviteter hösten 2018

Aktivitetshuset & särskilda boenden inom socialpsykiatrin, 6 september

Adis Nuhanovic, gruppledare på biståndskansliet berättar om:
• Insatser, SoL och LSS.
• LOV och hur den indelningen ser ut (olika målgrupper).
• Handläggningsprocessen
• Hur du kommer i kontakt med biståndskansliet

Sara Zechel, enhetschef för Aktivitetshuset och särskilda boenden inom socialpsykiatrin, Jan Engfors, gruppledare på socialpsykiatrins sysselsättning och Annika Polding, gruppledare inom socialpsykiatrins sysselsättning och särskilda boenden, berättar om kommunens öppna verksamheter för personer med psykisk ohälsa och deras anhöriga.

Innehåll:
• Biståndsbedömd sysselsättning.
• Aktivitetshuset.
• Träfflokalerna Stigen och Fleming.
• Särskilda boenden inom socialpsykiatrin.
• Lill-Marie Öhman, enhetschef och Kristina Thoma, gruppledare berättar om socialpsykiatrins boendestöd i Huddinge kommun.
• Social- och äldreomsorgsförvaltningen.

Datum och tid: 6 september klockan 17.30–19.30 (fika från 17.30, föreläsningen börjar 18.00).
Kostnad: Gratis föreläsning och fika.
Anmälan och frågor: Ring 08-535 336 36/08-535 336 35 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se senast den 31augusti.

En föreläsning om en relation i nöd och lust med Alzheimer, 20 september

Välkommen att höra Ulla Assarsson berätta om hur livet och relationen förändrades när hennes man drabbades av Alzheimers sjukdom vid 62 års ålder. Ulla har skrivit boken ”Ett långsamt farväl – om en relation i nöd och lust” som bygger på dagboksanteckningar under sex år från diagnosen till den dag då hennes man behövde flytta till ett annat boende och den första tiden där. Under föreläsningen utgår Ulla från boken och delger sina egna insikter, upplevelser, känslor och tankar om hur det är att gå från rollen som hustru till att vara anhörig. Boken kommer att finnas till försäljning i samband med föreläsningen.

Datum och tid: torsdagen den 20 september klockan 17.30–19.30 (fika från17.30, föreläsningen börjar 18.00).
Kostnad: Gratis föreläsning och fika.
Anmälan och frågor: Ring 08-535 336 36/08-535 336 35 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se senast 14 september.

Att forma sitt liv med Asperger syndrom, ur två perspektiv, 2 oktober

Under kvällens föreläsning pratar Daniel och Kerstin om när Daniel fick sin diagnos och den process de båda gick igenom innan den blev en del av vardagen. De pratar också om självkänsla, både för personen med en diagnos, men också för den anhörige. Det är viktigt att våga utmana sig själv, våga lita på att man klarar av saker man vill kunna klara av – inte minst för att kunna bli allt man vill bli, som vuxen. Det är mycket mer än man tror som ligger i ens egna händer! Idag är Daniel 26 år gammal och jobbar hårt för att komma dit han vill komma. Vart vill du komma?

Datum och tid: tisdag den 2 oktober klockan 17.30–19.30 (fika från 17.30, föreläsningen börjar 18.00).
Kostnad: Gratis föreläsning och fika.
Anmälan och frågor: Ring 08-535 336 36/08-535 336 35 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se senast den 28 september.

”Som anhörig krossar jag fördomar”, 4 oktober

Föreläsare Gunnel Bonthron, Brobyggare och ambassadör på Hjärnkoll: Min historia sträcker sig från det att den psykiska ohälsan kom in i mitt liv, då min dotter drabbades. Vår gemensamma resa och kamp som gjorde att vi idag kan leva våra egna liv. Att öka öppenheten och kunskapen är Brobyggarnas viktigaste uppgift. Vårt mål är att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter, oavsett psykiska olikheter. Du kan göra skillnad genom att våga prata om psykisk ohälsa.

Datum och tid: torsdag den 4 oktober klockan 17.30–19.30 (fika från 17.30, föreläsningen börjar 18.00).

Fadern – i Faderns, Sonens & Försäkringskassans namn, 8 november

Ståuppkomiker Eric Löwenthal gör med värme en humorföreställning utifrån att vara pappa till en pojke med grav utvecklingsstörning. Förutom kampen mot Försäkringskassans stelbenthet och kommunala nedskärningar, så möts föräldrar till barn med grava utvecklingsstörningar ofta av okunskap och fördomar. Ett ömtåligt ämne, här omvandlat till en skrattfylld show, som både är livsbejakande och fördomsbefriande.

Föreställningen FADERN blev inför Svenska Standupgalan 2015 nominerad som Årets Föreställning. Våren 2016 sände SVT föreställningen som Veckans Föreställning.

Datum och tid: tisdagen den 8 november klockan 17.30–19.30 (fika från 17.30, föreläsningen börjar 18.00).
Kostnad: Gratis föreläsning och fika.
Anmälan och frågor: Ring 08-535 336 36 eller skicka e-post till anhorig@huddinge.se. Föranmälan senast 2 november.

Ladda ner programmet i pdf-format

Utskriftsvänligt dokument som öppnas i nytt fönster.

Anhörigaktivitetsprogram hösten 2018